Film: Hart voor Limburg-Samen redden we meer levens!

Hart voor limburg is een groot succes. Gefinancierd door de Provincie Limburg hebben de afgelopen jaren diverse belanghebbenden de handen in elkaar geslagen. Daardoor is er gezorgd dat Limburg op de mondiale kaart staat als het gaat om de overleving bij een circulatie stilstand. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat ruim 27 procent van de getroffenen het overleeft en een ruime meerderheid geeft de kwaliteit van leven na de circulatie stilstand een kleine 8,
Maar dit aantal en cijfer kan nog veel hoger worden als er nog beter wordt samengewerkt tijdens de reanimatie. Daarom is deze film gemaakt. op deze manier willen we alle betrokkenen bij een circulatie stilstand in beeld brengen en vooral van elkaar laten leren.
Als we samen de sterkste keten vormen gaan we samen voor 40 procent overlevenden en een dikke 8 in Limburg!

klik hier voor de link naar de film:

Enkele citaten uit de film;

"...De praktijk leert ons dat niet op iedere straathoek een ambulance staat. Het duurt een aantal minuten eer het ambulance team of de politie ter plaatse is...
Frank Klaassen, Voorzitter Directie GGD Zuid Limburg

"...Ik denk dat iedereen weet dat de eerste minuten (red: bij een circulatiestilstand) van levensbelang zijn en dat er ingegrepen kan worden. Dat kunnen wij als ambulancezorg niet waarmaken, maar dat kan de burgerhulpverlener wel..."
Andre Lemmen, Directeur AmbulanceZorg Limburg-Noord

"...Die bijdrage van de burgerhulpverlener is essencieel. Tegenwoordig wordt er vaak al binnen drie minuten een goede reanimatie opgestart. dat betekent dat het slachtoffer een veel grotere kans heeft een circulatiestilstand te overleven en, heel belangrijk, de restschade veel minder is..."
Leon Triepels, Projectleider Hart voor Limburg

"...In principe is de brandweer een allround hulpverlener die bij brand of een ongeval ter plaatse komt. Als bij een incident een reanimatie aan de orde is krijgt dat altijd de hoogste prioriteit. een brandweerman kan reanimeren maar ook zorgen voor een goede en veilige afvoer van de patient.
Paul van Mullekom, Regionaal Commandant Brandweer Veiligheidsregio regio Limburg-Noord

"...Met andere hulpdiensten is samenwerken het toverwoord. Wat gewoon heel erg mooi is, en ik denk dat we daar vreselijk trots op kunnen zijn in Limburg, dat wij een groete groep vrijwilligers hebben (red: 12.500) die opgeleid zijn en professioneel zijn als het gaat om hulpverlening bij een reanimatie. En dat ze een super aanvulling zijn om samen met de hulpdiensten ervoor te zorgen dat, wie er ook als eerste is, de goede hulpverlening kan verlenen..."
Marlies Goldsmits-Brouns, Plaatsvervangend Korpschef Politie Eenheid Limburg 

 
Terug
website_button_nazorg_002_.png
@Hartvoorlimburg twitter Hartvoorlimburg